Coș

Uncategorized

In lumea jucăriilor croșetate

By 20/03/2019 No Comments

Am calatorit inapoi in timp, in casa bunicilor unde lucrul de mana era calauzit de pasiune. Iarna, in casa lor, domnea razboiul de tesut si fascinatia noastra pentru felul in care se teseau covoarele si presurile. Uneori bunicul ne spunea povesti, iar bunica impletea sosete si vestute, flanelute si manusi. Vara, razboiului de tesut ii luau locul cusutul si crosetatul de mana. In casa bunicilor am aflat ce este traditia, ce insemnatate are pentru un popor si cum leaga trecutul de prezent. Tot acolo am învățat sa coasem, sa tricotat și sa crosetam. Bunica mea avea o lada de zestre plină cu minunății: ii, opege, poale și niște covoare țesute. Lada de zestre era din lemn și era pictată cu flori. Lada de zestre și pasiunea pentru lucrul de mana ne-au adus in lumea minunățiilor, jucăriile croșetate Maruca.

Colorate, vesele și pline de viața, jucăriile sunt croșetate manual din fire naturale ca bumbacul sau lâna și din fire acrilice soft baby. Sunt umplute cu SuperBall, o umplutura care are avantajele de a fi hipoalergenica, garantand puritatea si absenta microorganismelor. Astfel, interiorul jucariei se va mentine uscat, moale, fara mirosuri neplacute. Jucariile sunt moi și nu contin parti care pot fi inghitite sau care pot produce copilului rani sau alte neplaceri.

Jucariile au propriile lor nume, dar se pot personaliza începând de la culori pana la fustițe și pantalonași.

Și când e gata, jucăria croșetată nu pleacă singura, ia cu ea toată bucuria și pasiunea și le duce in noua ei căsuța unde un copil o așteaptă cu nerăbdare. Misiunea ei este sa devină cel mai bun prieten al copilului, sa il asculte, sa ii dea incredere, sa il ajute sa-si infranga temerile, sa il faca sa rada, sa-i dea bucurie si iubire.